Kapcsolat
Weszelovszky Gábor
Oktatásügyi szakember

Weszelovszky Gábor neve a komáromiaknak nem ismeretlen: 2003-tól mintegy 12 évig dolgozott a Komáromi Városi Hivatal iskolaügyéért, sport és a kultúráért felelős főosztály vezetőjeként.

Az egyébként gépész végzettségű szakember az iskolaügyben szerzett jártasságát – tanárként, később igazgatóhelyettesként – 10 éves gyakorlattal egy középiskolában alapozta meg. Oktatási szakemberként egy éve az iskolaügyi minisztériumban állami tanácsosként tevékeny, de azt megelőzően az Általános Egészségügyi Biztosító igazgatóságán szerzett három éves tapasztalatot országos szintű hivatali infrastruktúra fenntartásával, működtetésével kapcsolatban.

Gábor élsportoló volt: országos élvonalbeli csapatokban kosarazott. Komárommal kapcsolatban is bizonyított – a komáromi kosarasokkal voltak bajnokok, kupagyőztesek is, de nemzetközi porondon is jól szerepeltek.

Ezzel az elszántsággal érkezett meg a csapatba, ahol autentikusan tudja képviselni, mitől működik jól egy önkormányzat és milyenek a modern oktatásügy elvárásai.